Twintig extra locaties voor carbidschieten tijdens de jaarwisseling

Twintig extra locaties voor carbidschieten tijdens de jaarwisseling

14 december 2018 Uit Door admin

Voor het eerst is dit jaar besloten om plekken aan te wijzen waar men mag carbidschieten. Burgemeester Bort Koelewijn heeft in eerste instantie 25 plekken aangewezen maar gisteravond is besloten het aantal locaties te verhogen naar 54.

Het besluit om dit jaar locaties aan te wijzen waar met carbid met worden geschoten zorgde voor veel discussie in Kampen. In eerste instantie waren er 25 locaties uitgekozen waar geschoten mocht worden. Na een eerste protest is het aantal locaties opgehoogd naar 34. Veel fanatieke carbischieters waren het hier nog niet mee eens en willen op meer plaatsen kunnen knallen. 

Ze starten een petititie om dit voor elkaar te krijgen. Deze werd al snel door veel mensen ondertekend en donderdagavond stond de teller al op zo’n 1200 handtekeningen. De groep heeft de petitie donderdagavond aangeboden in het gemeentehuis. 

De gemeenteraad heeft donderdavond tijdens de raadvergadering ingestemd met het verhogen van het aantal locaties naar 54 locaties. 

Burgemeester Bort Koelewijn heeft ook belooft niet streng te handhaven wanneer er door een ouder en kind thuis enkele schoten worden gelost.